Interhome vakantiewoningen

MOSSELTRIP zuid-beveland - 13/10/2022 -

We rijden vanuit Essen naar Zeeland (NL). Rond 9u30 worden we verwacht in het ‘Dorpshuis’ in Kruiningen waar de gids ons gezelschap zal vervoegenbij een kopje koffie/thee met een bolus.

Daarna gaan we naar Schellag kaasboerderij. De zwart-witte melkkoeien heten ons loeiend welkom. Volg de voetstappen op het terrein. Bij iedere locatie staat aangegeven wat er aldaar gebeurt. We mogen proeven en kunnen eventueel kaas kopen.

Voor de lunch gaan we naar Lewedorp waar we in café-pension ‘De goede verwachting’ een mosselmenu (soep en mosselen) voorgeschoteld krijgen. Voor de mensen die geen mosselen eten is er een schnitzelmenu voorzien (soep en schnitzel).

Na het middageten bezoeken we ‘Wijnmakerij Boonman’. Een van de landbouwvormen in Zuid-Beveland is de zwarte bessenteelt. Ze maken hier ondermeer jam en bessenwijn van. We bekijken de film ‘Van bes tot fles’, bezichtigen de wijn- en jammakerij en bezoeken de expositie ‘Bessenteelt vroeger en nu’. Wie wil kan de ambachtelijk gemaakte bessenproducten aankopen in de bijhorende winkel. Via de toeristische route ‘Zak van Zuid-Beveland’ rijden we naar Arnemuiden voor een bezoek aan het Visserijmuseum.

We sluiten onze dag af in het ‘Dorpshuis’ in Kruiningen met een broodbuffet.

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

INBEGREPEN IN PRIJS:

 

donderdag 13 oktober 2022

€ 76 p.p. - mosselmenu (soep en mosselen)
€ 69 p.p. - schnitzelmenu (soep en schnitzel)

autocarreis, hele dag plaatselijke gids, koffie/thee met bolus, bezoek wijnmakerij, lunch, Visserijmuseum en broodbuffet

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2022 reizen verpalen bvba | contact |