Interhome vakantiewoningen

zuid-beveland - 15/10/2020 -

We rijden vanuit Essen naar Zeeland (NL). Rond 10u00 worden we verwacht in het ‘Dorpshuis’ in Kruiningen waar de gids ons gezelschap zal vervoegen. Tijdens een kopje koffie/thee met een bolus krijgen we een film te zien over de mosselproductie van de pluk tot de verpakking. Daarna gaan we naar ‘Wijnmakerij Boonman’. Een van de landbouwvormen in Zuid-Beveland is de zwarte bessenteelt. Ze maken hier ondermeer jam en bessenwijn van.

We bekijken de film ‘Van bes tot fles’, bezichtigen de wijn- en jammakerij en bezoeken de expositie ‘Bessenteelt vroeger en nu’. Wie wil kan de ambachtelijk gemaakte bessenproducten aankopen in de bijhorende winkel.

Voor de lunch gaan we naar Lewedorp waar we in café-pension ‘De goede verwachting’ een mosselmenu voorgeschoteld krijgen. Voor de mensen die geen mosselen eten is er een schnitzelmenu voorzien. Via de toeristische route ‘Zak van Zuid-Beveland’ rijden we naar ‘Arne ’s Geitenboerderij’. Ruim 500 geiten en zwart-witte melkkoeien heten u al mekkerend en loeiend welkom. Proef zeker eens van de heerlijke geitenkaas. Wie wil kan de producten hier ook aankopen.

We rijden verder langs de route naar Arnemuiden voor een bezoek aan het Visserijmuseum. We sluiten onze dag af in het ‘Dorpshuis’ in Kruiningen met een uitgebreid broodbuffet.

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

INBEGREPEN IN PRIJS:

 

donderdag 15 oktober 2020

€ 69,00 per persoon - met mosselmenu
€ 64,00 per persoon - met schnitzelmenu

autocarreis, hele dag plaatselijke gids, koffie/thee met bolus, bezoek wijnmakerij, lunch, Arne ’s Geitenboerderij, Visserijmuseum en broodbuffet

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2020 reizen verpalen bvba | contact |