Interhome vakantiewoningen

westerlo - 03/09/2020 -

We starten onze dag in Westerlo met een kopje koffie/thee en gebak. Daarna worden we ontvangen in het kasteel van gravin Jeanne de Merode. Het kasteel werd het begin van de 20ste eeuw gebouwd in opdracht van de gravin en wordt door de inwoners van Westerlo ‘nieuw kasteel’ genoemd.

Tegenwoordig gebruikt men het kasteel als gemeentehuis. In een aantal kamers kan je nog steeds zien en ervaren hoe de gravin er vroeger haar adellijke leven leidde. De metalen dakconstructie is uniek en van op de zolder te bewonderen. Hierna nemen we de tijd voor het middagmaal.

In de namiddag maken we een ontspannende rondrit, onder leiding van onze gids, waarbij we langs de mooiste plekjes van Westerlo en omstreken rijden. Maak kennis met de geschiedenis van de streek die nauw verbonden is met de familie de Merode en de norbertijnen.

We eindigen onze dag met een begeleid bezoek aan het Draaiorgelmuseum. Hier herbergt men een mooie collectie draaiorgels, straat- kermis- en dansorgels. De museumeigenaar laat je graag kennismaken met de typische klanken en vrolijke melodieën van zijn orgels. We nuttigen in het museum aansluitend een broodmaaltijd.

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

INBEGREPEN IN PRIJS:

 

donderdag 3 september 2020

€ 65,00 per persoon

autocarreis, gids, koffie/thee met gebak, bezoek kasteel, lunch, rondrit met autocar, draaiorgelmuseum met aansluitend broodmaaltijd

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2020 reizen verpalen bvba | contact |