Interhome vakantiewoningen

mosseltrip - 03/10/2019 -

Mosselen, het goud uit de zee! Altijd al willen weten hoe het er aan toegaat in een mosselfabriek? Kom dan zeker mee op deze gezellige en vooral lekkere mosseltrip in Zeeland! In de voormiddag komen we aan in Kruiningen in het ‘Dorpshuis’ waar de gids ons gezelschap zal vervoegen.

We worden er ontvangen met koffie/thee en een overheerlijke Zeeuwse Bolus, een zoet koffiebroodje opgerold in een spiraalvorm. We kijken ondertussen naar een film over de mossel. Hierna vertrekken we, onder leiding van onze gids, naar Yerseke waar we een bezoek zullen brengen aan de mosselfabriek van Prins & Dingemanse, de oesterputten en de havens.

Voor de lunch rijden we naar restaurant ‘De Boei’ waar we een overheerlijk mosselmenu voorgeschoteld krijgen.

Als voorgerecht is er een tomatensoepje en als hoofdgerecht (hoe kan het ook anders) mosselen met frietjes, sla en sausjes! Voor de niet-mosseleters is er kalkoengebraad voorzien.

Na het eten staat ons iets uniek te wachten en wat is er unieker dan de klederdracht van Zeeland! Eeuwenlang werd de kledij gedragen door ‘de gewone burger’, vissers en boeren. Er was een duidelijk onderscheid in arm/rijk, doordeweeks/weekend en feestdag. We zijn te gast bij klederdracht groep ‘Mooi Zeeland’ in Hoedekenskerke. Zij zullen ons uitleg geven over de diversiteit in de kledij die ze zelf tijdens de show zullen dragen. Deze show zal ongeveer een uurtje duren.

’s Avonds is er nog een broodmaaltijd voorzien.

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

INBEGREPEN IN PRIJS:

 

donderdag 3 oktober 2019

€ 65,00 (met mosselmenu)
€ 62,00 (met kalkoengebraad)

autocarreis, onthaal met koffie/thee en bolus, bezoek Prins & Dingemanse, oesterputten en havens met gids, mosselmenu, klederdracht show, broodmaaltijd

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2019 reizen verpalen bvba | contact |