Interhome vakantiewoningen

25 jaar Pairi Daiza - 06/08/2019 -

Pairi Daiza is een prachtig dierenpark in Cambron- Casteau in de Waalse provincie Henegouwen. Het is gevestigd op de site van de voormalige ‘Abdij van Cambron’ die destijds tot de cisterciënzerorde behoorde. In het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren. Op 11 mei 1994 openden de deuren onder de naam ‘Paradisio’. Later zou Paradisio, ‘Pairi Daiza’ worden. Dat betekent ‘gesloten tuin’ in het Perzisch.

Er leven bijna 700 verschillende diersoorten waaronder de meest buitengewone van onze planeet. De dieren wonen in territoria die hun natuurlijke habitat zo goed mogelijk nabootsen. De voorbije jaren openden het park een aantal opmerkelijke parkwerelden waaronder ‘Droom van Han Wu Di’, de grootste Chinese tuin van Europa met kraanvogels, rode panda ’s en muntjakken en het Roofvogeldorp met grote volières met gieren en andere roofvogels.

Dit jaar, ter ere van de 25ste verjaardag van het park, opent een nieuwe parkwereld: ‘The Last Frontier’. Er komen maar liefst 8ha. parkgrond bij die u van het hart van Brits Colombia naar Noord-Amerika zullen voeren. Beren, wolven, poema’s en nog vele andere dieren zullen in deze wereld te bewonderen zijn. Bovendien neemt Pairi Daiza deel aan kweekprogramma’s om bedreigde diersoorten in stand te houden. Daarom leende de Chinese overheid in 2014, voor een periode van 15 jaar, 2 reuzenpanda’s uit aan het park. Op 2 juni 2016 werd de eerste babypanda ‘Tian Bao’ geboren.

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

INBEGREPEN IN PRIJS:

dinsdag 6 augustus 2019

€58 (volw.) - €56 (senioren) - €46 (3 t.e.m. 11j.)

autocarreis en inkom Pairi Daiza

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2019 reizen verpalen bvba | contact |