Interhome vakantiewoningen

LEUVEN - 06/09/2018 -

Leuven is een stad en gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Het is de hoofdstad van deze provincie en tevens de hoofdplaats van het bestuurlijke en gerechtelijke arrondissement Leuven. Leuven ligt aan de Dijle en is onder meer bekend als de vestigingsplaats van de Katholieke Universiteit Leuven.

We starten in Salons Georges met een kopje koffie en koffiekoek en ontmoeten er onze gidsen die ons zullen rondleiden in het historische Stadhuis. We brengen ook een geleid bezoek aan taverne-huisbrouwerij Domus en proeven er een Con Domus en een Nostra Domus. Domus Brauhaus is een kleine huisbrouwerij rechtstreeks verbonden aan een café. Bierliefhebbers proeven zo de huisgebrouwen bieren in ideale omstandigheden. De brouwerij werd in 2017 volledig ver-nieuwd en bestaat uit drieprachtige ruim-tes, waaronder een bijzondere Mid-deleeuwse kelder.
Nadien lunchen we in Salons Georges.

Na het middageten gaan we een rondrit maken met de Zonnetrein. De moderne op zonne-energie aangedreven trein, brengt u naar de mooiste plekjes van Leuven. Terwijl u geniet van het uitzicht, krijgt u heel wat informatie over de bezienswaardigheden.

We starten op de Bondgenotenlaan 7 vlakbij het Stadhuis. Vandaar gaat het naar het Ladeuzeplein met zicht op de prachtige Bibliotheektoren. Vervolgens trekken we via het Sint-Donatuspark naarAbdij van Park, het Groot-Begijnhof, Paus-college. Via de Oude markt, het stadshuis en de Sint-Pieterskerk rijden we richting Sint-Geertruiabdij en het Klein Begijnhof. We rijden langs de Vaartkom en zien de brouwerij waar Stella Artois gebrouwen wordt. Via het station rijden we door de mooie binnenstad weer richting ons vertrekpunt.

De rit duurt ongeveer een uur.  Na de rondrit bent u vrij in Leuven om nog wat te kuieren en iets te nuttigen.  Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een Brabantse koffietafel in taverne-huisbrouwerij Domus.  De prijs (12 € - bestellen bij inschrijving) is niet inbegrepen.  De koffietafel omvat koffie, thee, fruitsap en water naar believen, verschillende soorten brood en beleg. 

 
 INFORMATIE

DATUM:

PRIJS:

 

INBEGREPEN IN PRIJS:

 

NIET INBREGEPEN (tarief €67,00)

donderdag 6 september 2018

€67,00 per persoon
€79,00 per persoon (inclusief koffietafel)

autocarreis, kopje koffie met koffiekoek, rondleidingen, zonnetrein en lunch (soep en hoofdschotel)

Brabantse koffietafel 's avonds (€12, reserveren bij inschrijving en vooraf te betalen)

   
 terug naar overzicht    algemene info eendagstrips
 
© 2018 reizen verpalen bvba | contact |